Lappeenrannan reissu 22.8.2023

Reissumme kohti Lappeenrantaa alkoi kello 8 aamulla. Heti aamusta saimme iloisen yllätyksen, sillä pienen bussin sijaan lähdimme matkaan täysikokoisella linja-autolla. Koko porukka saikin rauhassa suoristella jalkojaan hieman alle 2 tunnin matkan ajan. Osalle maistui unikin! Ajon aikana kerkesimme myös jännittää säätä, sillä Lappeenrantaan oli luvattu lähes koko päiväksi sadekuuroja.

Savonlinnan pilvinen satama aamulla.

Saavuimme Lappeenrantaan Heikintalolle noin 10 aikaan aamulla. Ensimmäisenä pääsimme nauttimaan kahvista ja teestä, sekä kekseistä Heikintalon työntekijöiden, sekä jäsenten seurassa. Saimme kuulla esittelyn Heikintalon toiminnasta ja periaatteista. Tämän jälkeen Heikintalon työntekijät esittelivät meille tilojaan. Kävimme läpi esimerkiksi keittiön, musiikkihuoneen ja luovuushuoneen. Pääsimme myös tutustumaan saman katon alla toimivaan Kulttuuripaja Saimaaseen. Kulttuuripaja Saimaa tarjoaa ryhmätoimintaa ja tekemistä 18-35 -vuotiaille. Ruuaksi saimme talolla valmistettua kinkkukiusausta ja salaattia. Tarjolla oli myös leipää ja jälkiruuaksi kahvia ja keksejä. Nam!

Ruokailun jälkeen lähdimme tapaamaan Heikintalon työntekijää Lassea Lappeenrannan linnoitukseen. Hän esitteli meille kävelyn yhteydessä Linnoituksen rakennuksia, kuten vanhan kehruuhuoneen, sekä pienpaahtimo Lehmus Roasteryn. Kävelylenkin yhteydessä näimme myös satamassa olevat upeat hiekkalinnat ja erilaisia vanhoja rakennuksia. Osa porukasta maisteli myös kuuluisia lihapiirakoita, vetyjä ja atomeja. Myös jäätelöt maistuivat matkan varrella. Kävelyn loppupuolella piipahdimme myös ortodoksisessa kirkossa.

Viimeisenä kohteenamme Lappeenrannassa oli kauppakeskus Iso Kristiina. Pääsimme shoppailemaan ja pysähtymään vielä kahville ennen kotimatkan alkua. Kello 15 olikin aika lähteä ajamaan kohti Savonlinnaa. Onnistuimme välttämään jännittämämme pienet sadekuurot ja kestimme kuin kestimmekin koko matkan ajan kuivina. Savonlinnaan päästyämme linja-autosta nousi hieman väsyneitä, mutta iloisia matkalaisia. Kaiken kaikkiaan matka oli todella onnistunut ja tapahtumantäyteinen!

Ystävällisin terveisin, Inka ohjaaja

Scroll to Top
Avaa WhatsApp
1
Laita viestiä
Hei 🙂
Voimmeko auttaa?