Päiväretkellä Valamossa

Päiväretkellä Valamossa 8.8.2018

Lähdimme\"\" Klubitalolta bussilla aamulla klo 9 aikoihin kohti Heinäveden Valamon luostaria. Reissussa meitä oli 18 plus kuski. Sää suosi meitä aurinkoisuudellaan ja kaikilla oli hyvä mieli.

Meille oli järjestetty Valamon puolesta ohjelmaa viideksi tunniksi.

Ensimmäisenä tutustuimme Valomon viinitehtaaseen jonka esitteli meille munkki Antreas. Hän esitteli viini koneiston ja kertoi viinin,liköörin ja viskin valmistuksesta. Saimme esittää kysymyksiä joista jokaiseen saimme vastauksen.

\"\"Tehtaan jälkeen menimme tervetuliaishetkeen mehu-ja keksi tarjoilun kera. Valamon talkootyöläinen kertoi meille Valamosta ja sen historiasta. Tämän jälkeen siirryimme tutustumaan kirkkoon joka oli erittäin vaikuttava yksityiskohtaisten koristeluiden, valtavan kattokruunun ja kukkaloiston vuoksi.

Kirkon jälkeen siirryimme ruokailemaan noutopöytään. Tarjolla oli erilaisia salaatteja, leipiä, paistia, lihapullia, wokkia ja kalaa. Jälkiruuaksi oli omenapaistosta kera kahvin. Kyllä tuli vatsat täyteen.

Ruokailun jälkeen läksimme tutustumaan näyttelyihin joissa oli esillä vanhan Valamon esineitä ja käsitöitä. Käspaikat  (pyyheliinat)olivat erittäin kauniisti kirjailtu.

Lopuksi meillä jäi aikaa tehdä ostoksia Valamon matkamuistomyymälässä.

Kotiin lähdimme klo 16. Reissu oli kaikin puolin onnistunut ja rikastutti arkeamme paljon.

Scroll to Top
Avaa WhatsApp
1
Laita viestiä
Hei 🙂
Voimmeko auttaa?